خازن

خازن

خازن به عنوان یک وسیله الکترونیکی از اهمیت بسیاری برخوردار است. این وسیله قادر است انرژی الکتریکی را ذخیره و بازیابی کند و همچنین برای تثبیت پالس ها، فیلتر کردن سیگنال های الکتریکی و تنظیم زمان جابجایی سیگنال ها استفاده می شود. خازنها از اجزایی تشکیل شده اند که شامل دو صفحه برای عایق بودن با یکدیگر با یک عایق هستند. این دو برگه، که در واقع الکترودهای خازن هستند، توسط یک جدا کننده به نام دی الکتریک جدا می شوند. خازنها به دو دسته خازن الکترولیتیک و خازن فلزی تقسیم می شوند.

خازن الکترولیتیک برای ذخیره انرژی الکتریکی در فضای کوچک استفاده می شود. این خازن دارای الکترودی است که با فلزی شدن الکترولیت شده است. فلز شده الکترولیت، برای جلوگیری از فرایند اکسیداسیون بر روی الکترود، با یک لایه نازک از اکسید آلومینیوم پوشانده شده است.

خازن فلزی، استفاده وسعتی در الکترونیک و برق دارد. در این خازن به جای الکترولیت، یک فلز برای جدا کردن الکترودها استفاده می شود. این خازن می تواند در برابر گرمای بالا راه اندازی شود و متعاقباً به دلیل مصرف انرژی کم به طور گسترده ای در برق مورد استفاده قرار می گیرد.

به طور کلی، خازن ها در بسیاری از دستگاه های الکترونیکی ، مانند تلویزیون ، رادیو ، کامپیوتر و … استفاده می شوند. خازن های با اندازه های مختلف و عملکردهای متفاوت وجود دارند. از این رو طراحان الکترونیکی باید در زمینه انتخاب و استفاده از خازن ها، آگاهی کافی داشته باشند. همچنین آگاهی مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری خازنها در جهت افزایش طول عمر و بهینه سازی عملکرد آنها، بسیار مهم است.

خرید انواع خازن اینجا کلید کنید

Visits: 2